با تصویب طرح تحریم‌های جدید علیه ایران، روسیه و کره شمالی روز پنجشنبه در سنای ایالات متحده آمریکا، حال نگاهها به کاخ سفید دوخته شده است تا مشخص شود ترامپ در قبال این مصوبه چه موضعی خواهد گرفت.
کد خبر: ۴۶۸۳۷۵
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۹ 28 July 2017
به گزارش «تابناک یزد»، با تصویب طرح تحریم‌های جدید علیه ایران، روسیه و کره شمالی روز پنجشنبه در سنای ایالات متحده آمریکا، حال نگاهها به کاخ سفید دوخته شده است تا مشخص شود دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور در قبال این مصوبه چه موضعی خواهد گرفت.

یورونیوز نوشت: مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه با ۴۱۹ رای موافق در مقابل ۳ رای مخالف و سنای این کشور نیز عصر پنجشنبه با اکثریت قاطع ۹۸ رای موافق در مقابل ۲ رای مخالف این طرح را به تصویب رساندند.

اعضای کنگره آمریکا معتقد بودند که فشارها بر این سه کشور باید به دلایل متعددی افزایش یابد.

آنها عمده دلایل وضع تحریم‌های جدید علیه ایران را توسعه برنامه‌های موشکی این کشور، ادعای ارتباط سپاه پاسداران با فعالیتهای تروریستی و ادعای نقش این نهاد در بی‌ثباتی منطقه و در نهایت نقض حقوق بشر شهوندان ایرانی اعلام کرده اند.

تشدید تحریم‌های کره شمالی نیز به دلیل توسعه برنامه‌های هسته‌ای و موشکی پیونگ یانگ انجام شده است.

در موضوع روسیه این تحریم‌ها را می توان اولین قدم انتقام جویانه کنگره در قبال اتهام دخالتهای روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته آمریکا قلمداد کرد. اعضای کنگره الحاق کریمه به روسیه و دخالتهای مسکو در درگیری‌های اوکراین را نیز دیگر دلایل وضع این تحریم‌ها اعلام کرده اند.

انتقاد به وضع تحریم‌های جدید

اگرچه این تحریم‌ها ایران و کره شمالی را نیز هدف قرار داده اما در سطح بین الملل، این تحریم‌های روسیه است که بیش از دیگر بخش‌ها مورد بحث و انتقاد قرار گرفته است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه تاکید کرد که کشورش به این «گستاخی» پاسخ خواهد داد. مسکو همچنین «افزایش هیستری ضد روسی» را در آمریکا محکوم کرد.

اتحادیه اروپا نیز به انتقاد از مصوبه جدید تحریم‌ها پرداخت و به آمریکا هشدار داد زیرا اکنون به بهانه این تحریم‌ها می توان شرکتهای اروپایی بویژه شرکتهای فعال در بخش انرژی را که در زمینه خطوط گاز با روسیه همکاری می کنند، مجازات کرد.

به نظر می رسد وضع این تحریم‌های یکجانبه، برای اولین بار در وحدت اتحادیه اروپا و آمریکا در قبال روسیه (از زمان الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ میلادی) شکافی ایجاد کرده باشد.

مقامات ایران نیز در هفته گذشته بارها این رفتار کنگره آمریکا را محکوم کرده اند.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران پس از تصویب این طرح در مجلس نمایندگان اعلام کرد که در برابر این حرکت جدید کنگره آمریکا «حتما پاسخ لازم را خواهیم داد».

سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز از تنظیم طرحی در این کمیسیون در واکنش به تحریم‌های جدید خبر داد.
 
 
عصر ایران 
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۷
ریاست محترم جمهور جناب آقای روحانی که فرمودند بعد از توافق برجام دیگه تحریمی نخواهد بود پس چی شد؟؟؟
خدای نکرده دروغ گفتند؟؟؟؟؟
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار