به گزارش تابناک مرکزی، روح اله نظامی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد:امور عشایری استان در راستای تنوع بخشیدن به اقتصاد و مقابله با تاثیرات خشکسالی اقدام به اجرای طرحهای چهارگانه در قالب زنجیره تولید گوشت قرمز، توسعه کشت گیاهان دارویی و توسعه گردشگری، توسعه صنایع دستی از طریق خوشه بندی و دسته بندی و در راستای تنوع بخشی به اقتصاد و معیشت کرده است.
وی با اشاره به این که تنوع بخشی به اشتغال و افزایش درآمد عشایر از اهداف اجرای این طرح چهار گانه است، افزود: در این خصوص۴۶ نفر در این استان شناسایی و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته است.
مدیر امور عشایری استان مرکزی گفت: همچنین طرح تولید قراردادی گوشت قرمز دام سبک عشایر در این استان اجرا می شود که تولید 6 هزار راس دام سبک در برنامه قرار دارد.
وی بیان کرد: شرکت تعاونی، اتحادیه عشایری، اداره کل و سازمان جهاد کشاورزی در هر لحظه میتوانند از محل پروار دامها بازدید و راستی آزمایی کنند.
نظامی گفت: طرح تولید قراردادی گوشت قرمز به منظور تامین نیاز با پروار بندی یک میلیون راس دام در کشور اجرا میشود که در این طرح برای هر راس ۱۸۰ کیلوگرم جو با باز پرداخت چهار ماه تعلق میگیرد در این راستا با هدف حمایت از تولید و حفظ دام مولد عشایر قرارداد تولید و خرید قراردادی گوشت قرمز دام سبک عشایر در قبال تحویل جو مدت دار از ششم شهریور در قالب قرارداد بین اداره کل عشایری و اداره کل پشتیبانی امور دام استان اجرایی شد.
وی خاطر نشان کرد: اجرای طرح تولید قراردادی میتواند موجب افزایش درآمد عشایر شود تا همچنان در عرصه تولید بمانند.
مدیر امور عشایری استان مرکزی اضافه کرد: برای سهمیه پروار بندی حدود پنج هزار راسی این استان ۹۰ هزار تن جو سهمیه تخصیص یافته که با توجه به اهمیت اجرای طرح در صورت استقبال عشایر این سهمیه در تعداد راس و میزان جو قابلیت افزایش ۲ تا سه برابری دارد.
نظامی افزود: متقاضیان ثبت نام طرح تولید قراردادی گوشت قرمز دام سبک عشایرمیتوانند به ازاء تحویل جو، عشایر باید در قبال انعقاد قرارداد با شرکتهای تعاونی، یک فقره چک صیادی ۱۲۰ روزه، به میزان کل جو تخصیص یافته و یک فقره سفته به میزان ۱۲۰ درصد قیمت جو به شرکت تعاونی عشایری تحویل دهند.
وی با اشاره به اینکه قیمت جو درب انبارهای پشتیبانی امور دام استان به ازاء هر کیلوگرم ۱۰۳ هزار ریال است و در دو مرحله، ۵۰ درصد ابتدای قرارداد و ۵۰ درصد دو ماه پس از انعقاد قرارداد تحویل عشایر میشود، ادامه داد: عشایر در پایان مدت قرارداد باید به اندازه قیمت جو تحویلی، گوشت بره نر تحویل پشتیبانی کنند و یا در صورت اعلام شرکت پشتیبانی، مبلغ جو پرداخت شود.
نظامی گفت: استان مرکزی دارای ۷۷۰ خانوار عشایر با چهار هزار نفر جمعیت است که ۹۰ درصد آنان در شهرستان های ساوه و زرندیه و مابقی در خمین و دلیجان مستقر هستند.
او با اشاره به اعتبارات تخصیصی گفت: از محل سفر ریاست جمهوری ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عشایر این استان جهت آموزش و ترویج، سرمایه در گردش و کمک به افزایش سرمایه شرکت تعاونی ، احداث ابنیه و آبرسانی مصوب شد که ۶ میلیارد تومان تخصیص یافت که این مهم صرف احداث شبکه های آبرسانی ( آب شرب) شد که ۱۵ مهر ماه جاری با حضور مسئولان استانی و محلی افتتاح خواهد شد و اهالی ۱۴ روستا از نعمت آب سالم و آشامیدنی بهره مند می شوند.
مدیر امور عشایری استان مرکزی افزود: در شش ماهه نخست امسال ۱۸۳۸ تن انواع نهاده های دامی تولید و ۳۸۴ متر مکعب آبرسانی سیار برای ۳۵۰ خانوار انجام و در مناطق عشایری نگهداری راهها در قالب تیغ زنی و احداث ابنیه و پل سازی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه از ۷۷۰ خانوار ۵۳۴ خانوار تحت پوشش بیمه روستاییان و عشایر هستند، بیان کرد: این افراد ۳۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت قرمز مردم استان توسط آنان تامین می شود.
وی ادامه داد:۳۰۰ هزار هکتار از اراضی مرتعی در اختیار عشایر استان مرکزی قرار دارد و اغلب یکجا نشین شده و چرای دام ها در مناطق ییلاقی و قشلاقی انجام و اغلب مناطق عشایری کد روستایی دارند و ۵۱ کانون عشایری در سطح استان مرکزی وجود دارد.