رئیس سازمان محیط زیست کشور:
تابناک مرکزی: رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه مجوز فعالیت صنایع آب بر تنها در شهرهای ساحلی کشور صادر می شود گفت: یکی از عوامل بروز کم آبی در استان مرکزی، توسعه صنایع آب بر و نبود آمایش سرزمینی در کشور است.
کد خبر: ۶۱۸۴۶۶
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰ 13 June 2018

به گزارش تابناک مرکزی، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست کارگروه مشترک آلودگی هوا و گرد و غبار استان مرکزی که با حضور استاندار برگزار شد با بیان اینکه بزرگ‌ترین مشکل محیط‌ زیست فقر است، گفت: در امر حفاظت محیط‌زیست و منابع آبی فاقد استراتژی هستیم.

 کلانتری با اشاره به اینکه مجوز فعالیت صنایع آب بر تنها در شهرهای ساحلی کشور صادر می شود، گفت: یکی از عوامل بروز کم آبی در برخی از استان های کشور از جمله اصفهان، تبریز و مرکزی، توسعه صنایع آب بر در این استان ها و نبود آمایش سرزمینی در کشور است.

وی ادامه داد: اکنون 80 درصد جمعیت کشورهای دنیا در سواحل این کشورها مستقر شده اند در حالی که تنها 2 درصد جمعیت مردم ایران در سواحل جنوبی ساکن هستند که انتقال صنایع آب بر به این سواحل نقش مهمی در افزایش جمعیت در این نقاط به همراه دارد.

معاون رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: میزان تجدید پذیری آب های زیر زمینی در کشور 19 و هفت دهم میلیارد متر مکعب است که با احتساب 20 درصد بازگشت این آب ها به منابع زیرزمینی باید سالانه 25 میلیارد متر مکعب آب از این منابع استفاده شود در صورتی که اکنون سالانه 51 میلیارد متر آب از این منابع برداشت می شود که این مهم نابودی محیط زیست را به همراه دارد.

کلانتری افزود: اکنون آب تجدید پذیر کشور 88 میلیارد متر مکعب و میزان مصرف حدود 95 میلیارد متر مکعب است در صورتی که برای حفظ محیط زیست باید تنها 40 درصد این منابع استفاده شود.

وی بزرگترین دشمن محیط زیست در جهان را زیاده خواهی جوامع دانست و گفت: جوامع زیاده خواه همانند آمریکا محیط زیست را قربانی کسب درآمد و زیاده خواهی های خود می کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری ارائه برخی مجوزهای شکار توسط متخصصان محیط زیست گفت: این مجوزها به منظور ایجاد تعادل و کاهش جمعیت نر پیر گله ها و برای جلوگیری از شیوع بیماری و مرگ و میر در این حیوانات ارائه شده است.

کلانتری ادامه داد: برای آگاهی جامعه از مزایای ارائه این مجوزها باید اطلاع رسانی کافی از طریق متخصصان به مردم صورت می گرفت که این مهم انجام نشده است.

وی با یادآوری بهره گیری سازمان حفاظت محیط زست از تجربیان متخصصان برای احیای دوباره دریاچه ارومیه گفت: همواره بهره گیری از تجربیات متخصصان در حوزه های مختلف محیط زیستی در دستور کار این سازمان قرار دارد و اقدام های این سازمان بر اساس نتیجه فعالیت های کارشناسی است.

وی میزان فرسایش خاک در کشور را بین 16 تا 18 تن در سال عنوان کرد و گفت: ایران با این میزان فرسایش خاک رتبه نخست را در بین کشور های جهان دارد.

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اکنون 110 درصد آب تجدید پذیر در کشور مصرف می شود در صورتی که استاندارد استفاده از این ظرفیت 60 درصد است.

کلانتری بیان کرد: ایران در زمینه فرسایش پوشش گیاهی و فرسایش ژنتیکی در سطح جهان جزء پنج کشور نخست محسوب می شود که این مهم نتیجه مدیریت غیر صحیح در طول 50 سال گذشته است .

وی اظهار داشت: اکنون با وجود فرسایش گیاهی 123 میلیون واحد دامی در مراتع کشور چرا می کنند که این مهم مشکلاتی را در زمینه زیست محیطی به همراه دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جریان های سطحی کشور در گذشته را 45 میلیارد متر مکعب عنوان کرد و گفت: اکنون این میزان به 20 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.

کلانتری ادامه داد: ایجاد سد بر روی روخانه های دریاچه ارومیه و افزایش کشت محصولات کشاورزی در این منطقه از 180 هزار هکتار به 500 هزار هکتار از مهمترین عوامل خشک شدن این دریاچه بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود 67 درصد آلودگی شهر تهران را مربوط به فعالیت 60 هزار دستگاه کامیون و اتوبوس فرسوده، 2 درصد آلودگی این شهر را مربوط به فعالیت سواری ها و 12 درصد را مربوط به فعالیت موتورسیکلت ها عنوان کرد و گفت: فعالیت اتوبوس ها و کامیون های فرسوده در این کلانشهر سال گذشته 14 روز مدارس را به تعطیلی کشاند.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار